Nosaltres

El Cor de Cambra Amalthea es va fundar l’any 1989 en la ciutat de València. Des dels seus inicis fins l’any 1996, va ser dirigit per Dulce Vila. A partir d’esta data fins 2014, Amalthea ha estat en mans de David Gálvez, qui va donar el relleu a la seua actual directora Marta Mármol.

El cor ha participat en un gran nombre d’esdeveniments en l’àrea de València (Programa de la Fundació Bancaixa, Programa SARC de la Diputació de València, festivals y certàmens corals), amb el desig de difondre la música coral de cambra per tot el territori. A més, el cor a realitzat nombroses gires per Espanya, Holanda, Romania, Bulgària i la més recent, per Hongria. Amalthea ha participat en tres ocasions en les edicions II, III i IV de l’ aclamat “Nemzetközi Monteverdi Kórusfesztivál” Esztergom-Vác-Budapest (Hongria), en 2002, 2005 i 2011, organitzar pel Monteverdi Choir de Budapest, sota la direcció musical de Éva Kollá.


amalthea-historia

Gràcies al patrocini de l’Institut Valencià de la Música ha realitzat l’òpera Don Giovanni (Mozart), produïda per MOMA Teatre i dirigida per Carlos Alfaro i Joan Cerveró, així com l’estrena absoluta de l’ òpera Narayantan, de Rafael Mira, en el cicle Ensems 2005. Amalthea ha participat en diferents produccions del Palau de les Arts Reina Sofia de València, como ara l’estrena absoluta de l’Oratori “Philistaei a Jonatha dispersi”, amb motiu de la inauguració de la Sala Martí i Soler, amb Octavio Dantone dirigint i l’Accademia Bizantina acompanyant. A més, ha interpretat les òperes “Ifigenia en Tàuride” de Gluck, junt amb Plácido Domingo en una producció del teatre Metropolitan de Nova York, dirigits per Patrick Fourniller; i més recentment, “La italiana in Alger ” de Rossini, amb Alberto Zedda, ademés de “Pagliacci” de Leoncavallo, que es va representar a Alcoi i Alacant.

El cor també ha col•laborat amb diferents directors, intèrprets i agrupacions, on se destaca el treball amb Amores Grup de Percussió, Lambert Climent, Juan de la Rubia, Krasnyyánszky Tünde, Kóbor Tamás, José Ramón Gil-Tàrrega, Llanos Martínez, Simon Carrington, Éva Kollár, Wilko Brouwers, Joan Cerveró, Rafael Serrallet, Jesús Salvador “Chapi”, Manuel Galduf, Ottavio Dantone, Accademia Bizantina, Orquestra de la Generalitat Valenciana, Plácido Domingo, Paul Evans, Violeta Urmana, Patrick Fournillier, Ismael Jordi, Alberto Zedda, etc.

Va guanyar el Primer Premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra de Temàtica Religiosa, organitzat per la Setmana Internacional de Música Religiosa de València i l’Ajuntament de València en 2009. En 2010 el cor va aconseguir el Primer Premi en la XXX Edició del prestigiós Certamen Coral de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Durant l’edició de 2011 del Festival de Habaneras y Polifonía de Torrevieja, el cor va obtindre el Primer Premi Nacional i el Tercer Premi en la categoria d’habaneres. L’últim guardó ha sigut el Primer Premi en el XXIV Certamen de Nanas y Villancicos Villa de Rojales.

Cor de Cambra Amalthea:

Xavier Català, Santiago Lluch, Carles Martorell, Daniel Polo, Jose V. Jorcano, Ignacio Minguillón, Pepe Nieto, Ignacio Rodrigo, Laura Bailén, Teresa Burgonye, Raquel Díaz, María Morellà, Clara Muñoz, Lourdes Baines, Julia Boronat, Charo Campo, Empar Fortea, Mónica de Quesada, Carla Sanmartín, María Usán.

 

Amalthea opera